Siden i 1952 har Osets slagord vært ”Kom til Oset og vær Dem selv” På 80-tallet ble det mer naturlig å skrive ”Kom til Oset og vær deg selv”. Veldig ofte påpeker gjestene; ”det er noe med dette hotellet, man får den gode følelsen av å ha kommet hjem…” Hotellet kan vise til solid drift igjennom mange år. I dag er det 5 generasjon som driver Oset Høyfjellshotell. Gudrun Hesla med familie tar imot sine gjester åpne armer og byr på en lun og varm atmosfære og ikke minst god og velsmakende mat. Golsfjellet er et levende stølsområde med et vidt nett av veier og stier, som er godt egnet for både sykling og vandring. Ta med deg fiskestanga og fang kveldens middag i elver og vann. Biter ikke fisken, kan vi friste med forfriskende bading - 1000 meter over havet! Uansett ønsker om aktivt eller avslappet friluftsliv, gir Golsfjellet deg mulighetene. På Olsok blir det selvfølgelig stort bål nede ved vannet
Dag for dagDag 1: Til Oset.
Etter påstigning går turen over Sollihøgda og til Vik for en liten strekk på bena. Vi passerer Hønefoss og Gulsvik før vi kommer til Flå. Så går det fort opp Hallingdalen til Gol og opp bakkene til Golsfjellet og Oset Hotell. Vi sjekker inn og nøtes til en 2 retters lunsj i spisesalen. Vi bruker ettermiddagen til å bli kjent på hotellet. Vi møtes til middag om kvelden.
Dag 2: Opphold på Oset.
I dag har vi hele dagen på Oset. Frokost lunsj og middag serveres på hotellet. Etter frokost arrangeres det en tur bort til den lille stavkirken som ligger rett ved hotellet.Idag er det grillunsj ute på terassen. På ettermiddagen arrangeres også en musikk quiz Eller bruker man dagen som man vil. Det er flotte turstier eller om noen kanskje vil ta seg en dukkert i svømmebassenget. På kvelden serveres en deilig sommerbufeet og det er levende musikk i dansesalongen.
Dag 3: Opphold på Oset
I dag arrangeres det natursti i løpet av formiddagen. Det er åpen kafe i vasskantenb med steking av sveler. I dag er det fjellunsj med rømmegrøt og spekemat Vi reiser innover Golsfjellet hvor vi skal se nærmere på stølslivet. Vi besøker Ulsåk stølen. Her blir vi fortalt om stølslivet og får smake på noen av produktene de lager. Ettermiddagen er fri og i dag er det vår siste middag på Oset. På kvelden tenner mann Olsok-bålet
Dag 4: Oset – Hjemstedene
Etter frokost tar vi farvel med Gudrun og alle de andre på Oset Høyfjellshotell. Vi kjører ned til Leira og følger E-16 sydover mot Jevnaker. Her besøker vi Hadeland Glassverk. Om sommeren er det mye artig og se på samt at man kan få kjøpt seg noe å spise. Siste etappe går via Klekken og Sandvika til våre hjemsteder.